Wedstrijdzwemmen

Binnen de afdeling wedstrijdzwemmen is het onze missie om zwemmers van alle leeftijden en achtergronden een structuur te bieden waarin ze de mogelijkheid hebben zich te ontwikkelen tot de beste versie van zichzelf, van recreant tot de Olympische Spelen. Verder hebben wij een team waarin iedereen zichzelf kan zijn en de sport op zijn of haar eigen manier kan beoefenen. Waar men trots op is om deel van uit te maken.

 • Informatie
 • Wanneer trainen we
 • Open water zwemmen
 • Kalender
 • Contributie
 • Lid worden
 • Sponsoren
Binnen de afdeling wedstrijdzwemmen is er een verdeling op basis van leeftijd in de volgende groepen:

Minioren:
De minioren zijn de jongste groep zwemmers; hier kunnen kinderen vanaf het moment dat ze hun A & B diploma hebben tot een leeftijd van 10 à 11 jaar zwemmen. In deze fase leren de kinderen spelenderwijs de basistechnieken en spelregels die bij het wedstrijdzwemmen horen. Als ze dit willen kunnen ze natuurlijk ook kennis maken met het zwemmen van echte wedstrijden en het strijden tegen de klok!

Junioren:
Vanaf een leeftijd van 11 à 12 jaar tot 15 à 16 jaar behoor je tot de groep junioren. Hierbij bouwen de zwemmers verder op de basistechnieken en perfectioneren ze deze voor de verschillende wedstrijdzwemslagen. Ons doel is om het leuk en uitdagend te houden op ieder zijn of haar eigen niveau. Daarom bieden wij begeleiding van recreant tot (inter)nationaal niveau en kunnen de junioren ook kennis maken met alles wat komt kijken bij dit soort wedstrijden.

Jeugd en Senioren:
Vanaf 17 à 18 jaar behoor je tot de groep Jeugd/ Senioren. Hierbij werkt ieder aan het perfectioneren van zijn eigen technische verbeterpunten en specialismes met behulp van de juiste begeleiding. De training worden aangepast op speciale momenten in het jaar waarop belangrijke wedstrijden plaatsvinden. Men leert daardoor op zijn of haar best te presteren en maakt kennis met alles wat er komt kijken bij het leveren van prestaties op zijn of haar eigen topniveau. Dit is natuurlijk een stuk serieuzer maar plezier is nog steeds een belangrijke factor binnen deze leeftijdscategorie. Ons doel is om iedereen op een leuke manier te blijven uitdagen om zo tot je beste prestaties te komen.

Masters:
De masters zwem tak is er voor zwemmers die actief willen blijven na een zwemcarrière of op latere leeftijd zijn begonnen met het zwemavontuur. Binnen deze groep bieden wij ondersteuning op het niveau dat van toepassing is, dus van basis tot perfectioneren van de zwemtechniek. In deze tak kunnen zwemmers van alle niveaus deelnemen en daarom is het belangrijkste van deze groep ook dat iedereen sport op zijn eigen niveau en er zo een gezellige en leuke sfeer wordt gecreëerd met z’n allen. Heb je ambitie om mee te doen aan wedstrijden dan zijn er voldoende mogelijkheden om deel te nemen aan masterwedstrijden op nationaal en internationaal niveau.

Op dit moment zijn de tijden afwijkend vanwege het Coronavirus.

Ieder lid krijgt de mogelijkheid om 3 keer te trainen in de week. Op basis van je eigen voorkeur kun je meer trainen.
Het schema hieronder toont alle mogelijkheden wat betreft trainingstijden. Groep A zijn de zwemmers tot ca 12 jaar, Groep B vanaf 12 jaar.

Ons nieuwe schema komt binnenkort online.

Trainingsschema vanaf dinsdag 7 september

Swimkick en minioren

1.1
De Stok
Dinsdag
18.00 - 18.45
Zaterdag
13.15 - 14.15
1.2 en 2.1
De Stok
Dinsdag
18.00 - 18.45
Donderdag
18.00 - 19.00
Zaterdag
13.15 - 14.15
2.2 en 3
De Stok
Dinsdag
18.45 - 19.45
Donderdag
19.00 - 20.00
Zaterdag
13.15 - 14.15

Verlengde training
De verlengde training vanaf baan 2.1 is zaterdag van 14.15 tot 14.45. De verlengde training is op uitnodiging en brengt extra kosten met zich mee.

Landtraining
De landtraining start op een later tijdstip in het najaar. Jullie worden hierover tijdig geïnformeerd.

Trainingsschema vanaf maandag 6 september

Masters, junioren en ouder

Junioren en ouder
De Stok
Maandag
19.00 - 20.30
Dinsdag* op uitnodiging
18.45 - 19.45
Woensdag
19.15 - 20.15
Donderdag* op uitnodiging
18.00 - 20.00
Zaterdag
14.45 - 16.00
Masters
De Stok
Dinsdag
6.00 - 7.30
Zaterdag
6.30 - 8.00

*= uitnodigingen voor deze extra training volgen nog.

OOSTERHOUT
Vanaf zaterdag 18 september starten we op zaterdagmiddag weer met onze training in Oosterhout. Deze training is van 10:30 uur tot 12:30 uur. Er kan vanaf 18 september niet meer in Roosendaal getraind worden op zaterdagmiddag.

https://zpv-hieronymus.com/wp-content/uploads/2021/05/openwater-zwemmer-640x403.jpg
Vanaf voorjaar 2020 zijn we gestart met openwater zwemmen.

Wanneer het seizoen begint is afhankelijk van het weer, maar is meestal eind april/begin rond mei zijn.  De trainingen zijn in de avond in de Asterdplas in Breda; vanwege de afhankelijkheid van het weer wordt dagelijks gecommuniceerd wanneer en hoe laat de training plaatsvindt. Als de waterkwaliteit het toelaat trainen we ook in de Vliet (ter hoogte van Gastel Sfeer).

Ben je geïnteresseerd hierin en zou je graag mee zwemmen? Stuur dan een mailtje naar hoofdcoach@zpv-hieronymus.com

Klik op de onderstaande knop om naar de kalender te gaan.

Voor de afdeling Wedstrijdzwemmen geldt een contributie van € 33,50/maand.

Voor instromers is dit bedrag afwijkend, namelijk €19,33/maand omdat zij minder trainen. De contributie wordt maandelijks geïnd.

Verdere bijkomende kosten (kunnen) zijn:

 • Inschrijfkosten bedragen eenmalig €12,50 , die bij de eerste incasso geïnd zullen worden.
 • Bij aanvang lidmaatschap ontvangt het lid ook een toegangspas voor zwembad de Stok. Deze pas is gratis maar er is wel een borg van €7,50 verschuldigd, die ook bij de eerste incasso geïnd zal worden.
 • De contributie dekt de totale kosten per jaar voor de zwemsporter, bad huur en KNZB kosten worden ook per jaar afgerekend.
 • Naast contributie kunnen extra bijdrages verwacht worden voor deelname aan extra trainingen, wedstrijden en competities.
https://zpv-hieronymus.com/wp-content/uploads/2021/05/wedstrijdzwemmer-borstcrawl-640x427.jpeg
Wil jij graag kijken of Wedstrijdzwemmen iets voor jou is?

Kom gezellig 6 keer gratis proef trainen! Inschrijven hiervoor kan hier

Lid worden van onze vereniging

Als je al bent komen proef trainen en je wilt lid worden van onze vereniging kun je jezelf inschrijven met het onderstaande inschrijfformulier. Deze mag je uitdraaien, invullen en inleveren bij de eerstvolgende training. Vergeet daarnaast niet om het machtigingsformulier en de verklaring in kader van de AVG in te vullen.

Mervo Sports Roosendaal

KOM GEZELLIG 6x GRATIS PROEFTRAINEN

ZPV Hieronymus

De zwem- en waterpolovereniging in Roosendaal sinds 1946.

Copyright © 2005 – 2021 ZPV-Hieronymus | All rights reserved | Branded by Viral Creative Web