Weer Brabants record Rick Bulman bij de Minioren Finales in Oss

Het was gezellig druk in het Golfbad in Oss. Alle miniorenzwemmers die zich in de voorrondes van de Miniorenwedstrijden in de top 18 hadden gezwommen kwamen daar aan de start. Hieronymus had  met 16 zwemmers en 49 starts één van de grootste die aan de start kwamen.

De Hieronymuszwemmers presteerden bovendien ook top.

Prestaties dag 1

Er was een gouden medaille voor Rick Bulman op de 100m schoolslag, Luka de Neef haalde op de 100m vrije slag de zilveren medaille. Op de 100m vrije slag won Tessa Loos en werd Roos Englebert tweede. Roos Englebert werd ook tweede op de 100m vlinderslag. Ook op deze afstand won ze de zilveren medaille.

Rick Bulman eindigde de middag met een mooie pr en winst op de 400m vrije slag.  

Met deze laatste gouden medaille werd Hieronymus eerste in het medailleklassement van de eerste dag.

Prestaties dag 2

Op de tweede dag startte Tessa Loos op de 100m rugslag met een zilveren medaille. Bij de Minioren 2 tikte Luka de Neef op de rugslag als eerste aan, haar tweede medaille is dus goud. Bij de Jongens tikte Koen Iriks als derde aan. Hij haalde dus de bronzen medaille.  Tessa Loos zwom een spannende schoolslagrace werd ze tweede, ook voor haar weer een medaille. Rick Bulman startte als favoriet op de 100m vrije slag en hij maakte deze favoriete rol waar hij won in een nieuw Brabants record van 1:02,58. Luka de Neef zwom een fors persoonlijk record op de 100m wisselslag en won deze afstand. Ze mocht weer een gouden medaille in ontvangst nemen. Bij de 400m vrije slag was het een spannende race waarbij 2 Hieronymuszwemsters om het zilver en brons streden. Met een mooie eindsprint werd Roos Englebert tweede. Tessa Loos zwom een mooie race en zij werd derde. Weer een bronzen en een zilveren medaille voor een Hieronymuszwemster. Rick Bulman eindigde met een zilveren medaille op de 200m wisselslag. 

 

De mooie prestaties van het weekend maakten dat Hieronymus vóór SBC2000 en PSV eerste werd in het medailleklassement.