Wedstrijden

We kennen 2 soorten wedstrijden. Techniekwedstrijden en uitvoeringen op muziek. Bij techniekwedstrijden zwemmen de meisjes voor een jury 4 figuren. Dat zijn altijd 2 verplichte figuren en 2 figuren die per wedstrijd geloot worden. Hier kan men limieten halen om mee te mogen doen aan de Synchro Beat, de Nederlandse kampioenschappen voor Age1 en Age2, de Nederlandse Jeugdkampioenschappen of de Nederlandse Kampioenschappen.

Een limiet is een vastgesteld aantal punten dat een meisje moet weten te halen. En men moet 2 limieten op verschillende techniekwedstrijden halen om mee te mogen doen aan een NK.

Ook voor de aanloopmeisjes, die nog niet alle basisdiploma’s hebben, zijn de techniekwedstrijden. Hier worden ook zij beoordeeld door een jury per niveau en zo kan men al een indruk krijgen hoever een meisje is gevorderd voor het volgende diploma. Deze meisjes krijgen dan een certificaat van deelname met het aantal punten dat ze behaald hebben. Zo gaan ook zij vanaf het begin mee naar de wedstrijden en doen al de nodige ervaring op.

Op een techniekwedstrijd is het verplicht een zwart badpak en een witte badmuts te dragen.

De uitvoeringen op muziek zijn natuurlijk het leukste, daar doen alle meiden het tenslotte voor. Dan heb ze een mooi badpak aan met veel glitter. Ook het haar zit helemaal in een strakke dot met gelatine. De gelatine zorgt er voor dat er geen plukje los gaat zitten in het water. Verder een mooi kapje in het haar en mooie make up, ook met veel glitter natuurlijk. Hier laten de meiden zien wat ze allemaal kunnen en waar ze een heel seizoen hard voor getraind hebben.